Koele plekjes op warme dagen

oogochtendshow
Archieffoto: Robert van der Veen - niekerknieuws.nl

Vandaag belooft het een behoorlijk warme dag te worden. Daarom hebben we even uitgezocht welke plekken je terecht kunt als de warmte je even teveel is geworden.

Zo kun je terecht in supermarkten. Daar is het altijd rond de 20 graden, dus prima te doen. Natuurlijk kun je daar niet al te lang blijven hangen, maar voor enige tijd kan het wel voor een flinke verkoeling zorgen.

Perfect om af te koelen én wat cultuur op te snuiven kun je natuurlijk in een museum! Vanwege de kunst is daar een stabiele temperatuur en luchtvochtigheid. Vanaf 10 uur kun je bijvoorbeeld in het Groninger Museum terecht. Een uurtje later gaat de Olle Grieze open. Ideaal als je lekker actief wilt zijn en toch koel wilt blijven.

Verder kun je natuurlijk afkoelen in water. Check de kwaliteit van je zwemwater op zwemwater.nl. In de zomer zijn de openlucht- en natuurzwembaden geopend. Helaas is het zwembad in Hoogkerk nog steeds dicht, vanwege een scheur in het bad. die nog niet gerepareerd is.

Je kunt ook de schaduw opzoeken, in bijvoorbeeld het Noorderplantsoen, Het Roege Bos in de wijk De Held, of in het Sterrebos. In Haren kun je terecht in het Burgemeester Boeremapark en in Ten Boer is het lekker koel in het Prinses Amaliapark.

Verder raden we iedereen aan goed in te smeren en ook om flink te drinken. Een overzicht van alle watertappunten is te vinden op waterbedrijfgroningen.nl. Zo kun je onder andere er eentje in de binnenstad op het Broerplein bij de Universiteitsbibliotheek vinden en er is ook eentje in het Noorderplantsoen bij het rode klimrek.

En als laatste tip: pak een terrasje! Maar dan wel eentje met voldoende schaduw.