Jonge RUG-onderzoekers naar buitenlandse onderzoeksinstituten met Rubicon-beurs

nieuws
Foto: Fernando Zhiminaicela via Pixabay

Zes pas gepromoveerde RUG-wetenschappers kunnen, dankzij een beurs uit het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek, twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse onderzoeksinstituten.

Eerder dit jaar werd al bekend dat drie RUG-onderzoekers een Rubicon-beurs krijgen. Nu honoreert Rubicon nog eens zes onderzoeksvoorstellen.

Vier van de zes onderzoekers zijn werkzaam bij het UMCG. Zij doen onder meer onderzoek naar gepersonaliseerde kankerbehandelingen, ALS, eiwitklontering en de ontwikkeling van geneesmiddelen voor opkomende virussen. De twee andere onderzoeken die de gepromoveerde wetenschappers gaan houden, zijn op het gebied van informatietechnologie zonder silicium en de ‘hedendaagse filosofie van fictie’.

Met een Rubicon-financiering kunnen wetenschappers tot twee jaar onderzoek doen aan een buitenlandse onderzoeksinstelling, iets wat voor veel wetenschappers een belangrijke stap is in hun carrière. De hoogte van de financiering is afhankelijk van de gekozen bestemming en de duur van het verblijf.