IJshockeyclub GIJS draagt archiefmateriaal over aan Groninger Archieven; contract met hoofdsponsor twee jaar verlengd

In de ijshockeyhal van Sportcentrum Kardinge droeg ijshockeyclub GIJS donderdagavond haar eigen archief over aan de Groninger Archieven.

Een tafel in de hal lag vol boeken met archiefmateriaal, verzameld door leden en vrienden van de club. Met de overdracht naar de Groninger archieven zijn pagina’s vol ingescande krantenknipsels,  programmaboekjes, affiches en foto’s binnenkort in te zien voor iedereen die dat wil. De overdracht is dus niet fysiek, maar digitaal.

De Groninger Archieven zijn blij dat ook de 53 jaar aan verzamelde geschiedenis van de enige Groningse ijshockeyclub nu in de archieven zijn opgenomen. “We hadden nog niks van GIJS dus dat vond ik wel interessant”, vertelt Sebastiaan Vos van de Groninger Archieven. “Stel dat iemand over een tijdje denkt: mijn opa speelde in de jaren 80 bij GIJS. Dan kan diegene dat vinden. Of iemand doet onderzoek naar de sport in Groningen, of naar ijshockey in Nederland, dan kunnen ze bij ons terecht.”

Contract met hoofdsponsor met twee jaar verlengd

Tegelijkertijd met de overdracht van het archief maakte de club nog meer goed nieuws bekend: Ook de komende twee seizoenen staat HEPRO als hoofdsponsor op de shirts van ijshockeyclub GIJS. De club wil zich met deze financiële steun ook de komende twee jaar handhaven in de Nederlandse Eredivisie. Met de verlenging van het contract staat HEPRO straks voor het vierde en vijfde jaar op rij op de borst van de Groningse ijshockeyers.