Gideonbrug in storing, autoverkeer gestremd

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Autoverkeer kan zaterdagmiddag niet gebruik maken van de Gideonbrug. Door een storing wil het brugdek over het Winschoterdiep niet meer omlaag.

De problemen begonnen in de tweede helft van de middag. Na het openen van de brug wilde het brugdek niet meer omlaag. “De Bornholmstraat alsook de Europaweg, de oude A7, zijn volledig gestremd”, vertelt nieuwsfotograaf Patrick Wind. “Monteurs zijn inmiddels aanwezig. Ook medewerkers van machinefabriek Rusthoven zijn aanwezig. Het is onbekend hoe lang de problemen gaan duren.”

Vervoersbedrijf Qbuzz laat weten dat door de storing lijn 178 op dit moment niet in Roodehaan stopt. Het is de tweede storing in een brug zaterdag. Eerder op de dag waren er problemen met de Zaanbrug in Stad.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl