Extinction Rebellion protesteert bij ING-kantoor Hereplein

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Klimaatactivisten van Extinction Rebellion voeren zaterdagmiddag actie bij het ING-kantoor aan het Hereplein in Stad. De protestactie verloopt gemoedelijk.

Extinction Rebellion wil met de actie duidelijk maken dat de bank moet stoppen met het financieren van de fossiele industrie. De actievoerders stellen dat de bank jaarlijks ongeveer 8,5 miljard euro in olie, gas en kolen steekt. Ook zou er geld gestoken worden in nieuwe projecten waarvoor allang geen ruimte meer is in de escalerende klimaatcrisis.

Volgens nieuwsfotograaf Patrick Wind van 112groningen.nl staan de actievoerders voor het pand flyers uit te delen. Ook zouden er een aantal mensen in het gebouw staan. Bij de actie kunnen de werkzaamheden in het bankfiliaal gewoon door gaan. Behalve in Groningen wordt er ook in andere steden geprotesteerd. Volgens Extinction Rebellion zijn 23 ING-filialen in twintig steden bezet. Men gaat pas weg als de ING aan geeft dat het stopt met het financieren van de fossiele industrie.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl