Deel ringweg vanaf vrijdagavond zeven weken afgesloten; ook A28 is komend weekend deels dicht

Van vrijdagavond 22.00 uur is een deel van de zuidelijke ringweg zeven weken dicht in beide richtingen tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne. Tijdens het eerste weekend van deze werkzaamheden is ook de A28 (deels) afgesloten.

De noordbaan, voor het verkeer richting Europaplein, is dicht van vrijdagavond tot maandag 29 augustus. De zuidbaan, voor verkeer richting Hoogezand, is vanaf maandag dicht tot vrijdag 26 augustus. Tijdens deze zeven weken wordt onder meer gewerkt aan het viaduct over de Europaweg, een nieuwe afrit vanaf de ringweg richting Europaweg, en wordt nieuw asfalt gelegd. Het verkeer wordt omgeleid via de overige ringwegen.

In dezelfde periode zijn de op- en afritten van de A28 bij Groningen-Zuid afgesloten, net als de afrit Groningen-Centrum (Brailleweg). Ook de onderdoorgang van het viaduct over de Van Ketwich Verschuurlaan is dan helemaal dicht. Het verkeer kan gebruik maken van de op- en afritten bij de Laan Corpus den Hoorn of de Hereweg.

Ook werkzaamheden rond A28

De A28 is tijdens de zomer twee weekenden in beide richtingen afgesloten tussen het Julianaplein en Groningen-Zuid. Deze weekendafsluiting is nodig om de verkeerssituatie op de A28 aan te passen voor de werkzaamheden die in de zomer plaatsvinden. De toe- en afritten bij Groningen-Zuid zijn wel zeven weken dicht, van 8 juli tot en met 26 augustus. Dat geldt ook voor de nieuwe afrit van de A28 naar het centrum.

Komend weekend is het eerste weekend waarop dit wegvak is afgesloten. Deze afsluiting duurt tot maandagochtend. Van vrijdagavond 26 augustus tot en met maandagochtend 29 augustus is dit weggedeelte opnieuw dicht.

Tijdens deze omleiding wordt het verkeer vanuit Assen richting Drachten omgeleid via de N386 (Vries) en de N372 (Peize). Verkeer vanuit Assen richting Hoogezand, Delfzijl of de oostzijde van Groningen wordt omgeleid via de N33 (Gieten/Veendam) en de A7. In omgekeerde richting gelden dezelfde omleidingen.

Deel dit artikel: