Brandweer Stad assisteert bij blussen bermbrand langs A7

nieuws
Foto: Mike Weening - Weening Fotografie

De Stadse brandweer heeft zaterdagavond geassisteerd bij de bestrijding van een forse bermbrand langs de A7. De brand ging gepaard met flinke rookontwikkeling.

De melding van de brand aan Het Korige bij Marum werd rond 23.30 uur gemeld waarbij de brandweer van Marum al snel de assistentie inriepen van de collega’s uit Ureterp. Korte tijd later werd ook de hulp ingeroepen van de schuimbluswagen uit Stad en een waterwagen uit Roden. “Er staat een bult hooi en diverse bosschages langs de snelweg in brand”, vertelt een brandweerwoordvoerder. “Omdat we op de locatie lastig aan water kunnen komen hebben we ondersteuning aangevraagd.”

Over de oorzaak van de brand is niets bekend. Het autoverkeer op de A7, tussen Stad en Drachten, ondervond enige hinder.

Deel dit artikel: