Bouw nieuw viaduct Paterswoldseweg via webcam te bekijken

nieuws
Foto via Groningen Bereikbaar

De bouw van het nieuwe viaduct over de Paterswoldseweg is de komende periode via een webcam te bekijken. Dat laat Aanpak Ring Zuid weten.

“De webcam is opgesteld aan de zuidzijde van de Paterswoldseweg”, laat Aanpak Ring Zuid weten. “Daar hebben we het oude viaduct afgebroken. Het verkeer rijdt nu over een nieuw viaduct aan de noordzijde. Ook het tijdelijke viaduct is zichtbaar. Dat viaduct wordt nu alleen gebruikt voor bouwverkeer. Het nieuwe viaduct komt tussen het noordelijke en het tijdelijke viaduct in.”

Om het nieuwe viaduct te kunnen bouwen zijn er de afgelopen periode funderingspalen geboord. Tot komende vrijdag is men bezig met het intrillen van stalen balken, waartussen de panelen komen. “Komende dinsdag beginnen we met de voorbereiding van de fundering. In de nacht van dinsdag op woensdag voeren we zand aan dat we gebruiken als ondergrond voor de heistellingen. Op het zand kunnen we de heistellingen stabiel neerzetten. Het zand voorkomt ook dat we de Paterswoldseweg beschadigen. Woensdag bouwen we een kleine heistelling op. Donderdag en vrijdag bouwen we een grote heistelling op tussen de noordzijde van het viaduct en het tijdelijke viaduct.”

De webcam is hier te bekijken: