Boeren gaan woensdag actie voeren bij Groningen Airport Eelde

nieuws
Foto: Mike Weening - Weening Fotografie

Boeren gaan woensdag actie voeren bij Groningen Airport Eelde. Bij het vliegveld is men op de hoogte dat er actie gevoerd gaat worden, maar de precieze details ontbreken.

De boeren hebben laten weten dat de actie om 09.00 uur gaat beginnen. Naar alle waarschijnlijk wil men de toegang tot de vertrekhal gaan blokkeren. Volgens de actievoerders gaat het protest netjes verlopen. Afgelopen zondag riep het vliegveld boeren nog op om het vliegveld te ontzien bij eventuele acties. Volgens directeur Meiltje de Groot vervult het vliegveld een belangrijke maatschappelijke functie met de traumahelikopter en de donorvluchten die er arriveren.

Met de actie protesteren de boeren tegen de stikstofplannen van het kabinet. Maandag werd er op tientallen plekken actie gevoerd, en ook dinsdag werden er op verschillende plekken nog distributiecentra geblokkeerd. Bij Gaarkeuken, ten zuiden van Grijpskerk, werd lange tijd een brug geblokkeerd waardoor het scheepvaartverkeer op het Van Starkenborghkanaal stil kwam te liggen. Inmiddels kan de brug weer bediend worden.

Deel dit artikel: