Alfa-college krijgt halve ton van provincie voor onderwijs rond duurzaamheid en hergebruik

nieuws
Een stoel gemaakt van dekbedden - Foto: NXTclassic

Om nieuwe onderwijsmodules rond duurzaamheid en hergebruik te kunnen ontwikkelen voor studenten, docenten en werknemers, krijgt het Alfa-college vijftigduizend euro subsidie van de Provincie Groningen.

De subsidie is bedoeld voor het programma Circulaire Economie in de Creatieve- en Maakindustrie en is gericht op het ontwikkelen van het onderwijs op gebied van duurzaamheid en hergebruik. Het programma Circulaire Economie in de Creatieve- en Maakindustrie richt zich op hergebruik van textiel-, hout- en voedselafval en heeft daarnaast als doel het onderwijs beter te laten aansluiten op de arbeidsmarkt.

Het Alfa-college gaat het programma uitvoeren met 21 aangesloten bedrijvenpartners en instanties. Onder meer het Forum Groningen, House of Design, de gemeente Groningen, de Hanzehogeschool, Academie Minerva en Noorderpoort doen mee aan het programma.

Deel dit artikel: