“Woensdag flinke perioden met zon en 26 graden, donderdag drukkend warm”

nieuws
Foto: FelixMittermeier via Pixabay

Er staan twee dagen met temperaturen boven de 25 graden voor de deur. Vanaf vrijdag wordt het een stuk minder warm. Dat is de voorspelling van OOG-weerman Johan Kamphuis.

“Woensdag zijn er flinke perioden met zon met zo nu en dan een paar stapelwolken”, vertelt Kamphuis. “Het blijft droog en het wordt 26 graden bij een zwakke of hooguit matige zuidoostenwind, windkracht 2 of 3. In de nacht van woensdag op donderdag is het helder bij 16 of 17 graden. Donderdag is het drukkend warm met 27 of 28 graden. Er zijn perioden met zon, maar er drijft ook enige bewolking over. Die neemt in de loop van de middag toe en in de avond gevolgd door een stevige regen- of onweersbui. De oosten- tot noordoostenwind is zwak of matig, windkracht 2 of 3. In de nacht naar vrijdag kans op een mistbank en minima rond de 13 graden.”

“Vrijdag is het met 21 graden een stuk minder warm. Het is wisselend bewolkt en op de meeste plaatsen blijft het droog. Ook tijdens het weekend blijft het droog. Zonnige perioden en een paar stapelwolken wisselen elkaar af en het wordt 22 of 23 graden bij een matige wind uit westelijke richtingen. Maandag tot en met woensdag doet het kwik een klein stapje terug en is het 21 of 22 graden. Het blijft droog waarbij zonnige perioden en een paar wolkenvelden elkaar afwisselen.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.