Publiek geniet massaal van Stadspark Live: “Bij ‘I Would Stay’ kreeg ik kippenvel, wow”

nieuws
Foto: Marijn Mulder

Tussen de 20.000 en 25.000 mensen hebben zondag genoten van Stadspark Live. Op de voormalige drafbaan kon er genoten worden van artiesten als Skunk Anansie, Simple Minds en Crowded House. OOG-verslaggever Marijn Mulder beleefde een mooie dag.

Hoi Marijn! Inmiddels ben je onderweg naar huis. Hoe zou je de dag samen vatten?
“De hele dag zat de sfeer er goed in. Het publiek genoot duidelijk, en verschillende artiesten lieten zich ook van hun beste kant zien. Zelf woon ik in Bedum, en van tevoren had ik gezegd, ach, we hoeven er niet heel vroeg naar toe. Uiteindelijk hebben we dat wel gedaan. En daar ben ik nu heel blij mee. Krezip stond vroeg geprogrammeerd, en joh, dat was zo mooi. Jacqueline Govaert bracht ‘I Would Stay’ ten gehore, dat is echt zo’n festivalnummer, en dat was zo mooi. Ik kreeg er kippenvel van.”

Je zegt dat alsof je jezelf betrapte dat je dat overkwam …
“Ja, en dat was ook zo. Het was zo mooi. Het raakte mij. Ze deed het heel goed.”

Een andere headliner was Crowded House …
“Ja, dan heb je het over liedjes als ‘Weather with You’, ‘Four Seasons in One Day’ en ‘Better Be Home Soon’. En ik weet dat ik als verslaggever altijd objectief moet zijn, maar ik ben gewoon heel erg fan van deze Australische band. Ik maak zelf ook muziek, en die meerstemmigheid dat is prachtig om na te doen. En ik weet dat het bizar klinkt, want ik ben nog maar 21 jaar. Maar de muziek die zij eind jaren tachtig hebben gemaakt, dat is prachtig. Soms denk ik wel eens dat ik te laat ben geboren.”

Tekst gaat verder onder de foto


Het optreden van Crowded House op Stadspark Live. Foto: Marijn Mulder

Goede muziek, veel mensen. Het klinkt allemaal positief. Maar niet alles was dat hè?
“Nee. Het drinken en het eten was flink aan de prijs. Een muntje kostte 3,20 euro. Voor een broodje kroket moest je twee muntjes betalen, wat dus 6,40 euro maakt. Dat noem ik dure kroketten. In Bedum bezoek ik ook wel eens een tentfeest en dan ligt de prijs van een muntje op 1,50 euro of 2,50 euro. Ik snap dat er inflatie is, maar ondertussen weten we ook dat niet iedereen het even breed heeft.”

En de afsluiting was heel bijzonder hè?
“De Simple Minds was de laatste band die aantrad. Ook dat maakte indruk inderdaad. Je zag heel veel mensen meezingen. Zanger Jim Kerr sprak ook wat mooie woorden. Hij vertelde dat de Schotse band in de jaren tachtig ook in Groningen heeft opgetreden. Hij zei, misschien hebben jullie ouders of grootouders er wel over verteld. Ik hoop dat jullie deze show ook later aan jullie kleinkinderen meegeven. Ja, dat is mooi als je dat hoort.”

Als je nu kijkt naar het publiek. Waren dit vooral jonge mensen, of toch oudere mensen?
“Ik denk dat er van alles wel wat was. Toen ik vanochtend in de trein naar Groningen reisde dacht ik, oké, ik ben wel degene die de gemiddelde leeftijd flink laat zakken. Maar eenmaal op het festival waren er genoeg jonge mensen. Ook kinderen, die zich prima leken te vermaken met de muziek.”

(Op de achtergrond klinkt gejuich)
“Ik loop nu richting het Hoofdstation. Het was een mooie dag. Volgens mij heeft iedereen zich goed kunnen vermaken. En mocht Stadspark Live volgend jaar weer een mooie line-up hebben, dan kom ik zeker weer.”


De Schotse band Simple Minds op Stadspark Live. Foto: Marijn Mulder