Oprit vanaf rotonde Stadspark richting Drachten vanaf vanavond twee weken dicht

nieuws
Foto: google maps

Oprit 36 vanaf de rotondes Corpus den Hoorn/Stadspark richting Drachten is vanaf zondagavond 20.00 uur twee weken dicht. Dit geldt ook voor afrit 35 bij Hoogkerk voor verkeer dat uit de richting Groningen komt.

De afsluiting heeft te maken met verschillende werkzaamheden die in de periode tot vrijdag 8 juli uitgevoerd worden. Zo wordt op de noordelijke rijbaan tijdelijk een deel van de geluidsschermen weggehaald. Dit is nodig vanwege onderhoud en werkzaamheden in de bermen. Ook worden er komende week heipalen aangebracht voor nieuwe portalen die over de weg komen te hangen. Aan deze portalen komen verkeersborden te hangen. Tevens worden er kabels en leidingen aangebracht. De afsluiting van oprit 36 en afrit 35 duurt tot vrijdagavond 8 juli 22.00 uur.

Ook aan de zuidelijke baan wordt de komende periode gewerkt. De komende weken wordt hier de laatste hand gelegd aan een nieuwe afrit naar het Vrijheidsplein. Deze nieuwe afrit gaat donderdagochtend 7 juli om 06.00 uur open voor het verkeer. Voordat de nieuwe afrit open kan, moet deze eerst worden aangesloten op de bestaande weg. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd in de nacht ervoor. Er wordt dan asfalt aangebracht en er worden markeringen en barriers geïnstalleerd. Ook wordt het nieuwe viaduct schoongemaakt.

Deel dit artikel: