Nieuwe afrit vanaf Drachten naar Ring West gaat over een week open

nieuws
Foto via Aanpak Ring-Zuid

Op donderdag 7 juli opent Aanpak Ring-Zuid de nieuwe afrit van de zuidelijke ringweg (N7) vanuit de richting Drachten naar de westelijke ringweg.

De nieuwe afrit werd gedurende de afgelopen maanden gebouwd naast de zuidelijke ringweg. De afrit loopt over de oprit vanaf de Laan Corpus den Hoorn heen en daardoor hoeven auto’s die van de snelweg richting de westelijke ringweg willen, niet meer via de rotondes bij de Laan Corpus den Hoorn. Daardoor moet het bij deze rotondes een stuk rustiger worden.

Om de nieuwe afrit aan te kunnen sluiten, is afrit 36 vanaf de zuidelijke ringweg naar Groningen-West (vanuit de richting Drachten naar het Martini Ziekenhuis) afgesloten in de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 juli. Dan wordt de afrit aangesloten op de bestaande wegen, door asfalt te storten en markeringen aan te brengen. Ook de afslag vanaf de rotonde bij Laan Corpus den Hoorn richting het Vrijheidsplein en het Julianaplein is die nacht dicht. Het verkeer wordt omgeleid.