Leerlingen Harens Lyceum winnen prijs met klimaatvriendelijke inrichting Overwinningsplein

nieuws
Foto via IVN

Met hun ontwerp voor een nieuwe inrichting voor het Overwinningsplein sleepte een groep leerlingen van het Harens Lyceum donderdagmiddag de provinciale winst in de wacht tijdens het JongerenEvent Water & Klimaat in Leeuwarden.

De leerlingen van het Harens Lyceum gingen de afgelopen weken de strijd aan met ruim 600 andere scholieren van technasia in Groningen, Friesland en Drenthe om het creatiefste en meeste vernieuwende plan te bedenken om hittestress en wateroverlast te verminderen. Daarnaast moest het plan zorgen voor meer biodiversiteit en duurzame energie opwekken. De leerlingen van het Harens Lyceum kozen ervoor om het Overwinningsplein in Stad aan te pakken.

Dat deden ze met veel succes, aldus de jury: “Er is echt aan alle aspecten gedacht. Het is een totaalplan, dat goed uitvoerbaar is. Heel mooi zijn ook de praktische en innovatieve lantaarnpalen, die hun eigen energie opwekken en waar ruimte is voor insecten. Geweldig dat er een presentatie in Minecraft was gemaakt, die echt liet zien hoe het plein zou worden.”

De leerlingen van het Harens Lyceum zijn  blij dat ze de prijs in de wacht hebben gesleept en hopen vooral dat het ook echt uitgevoerd gaat worden.