Kaartverkoop internationale hoofdprogramma Noorderzon gestart

De kaartverkoop voor het internationale hoofdprogramma van Noorderzon is zaterdagmiddag om 12.00 uur gestart. Het programma bestaat uit meer dan twintig voorstellingen van over de hele wereld.

Acts die het internationale hoofdprogramma omvatten komen onder andere uit Brazilië, Australië, Frankrijk en de Verenigde Staten. Sam Green & JD Samson komen vanuit de VS over met hun voorstelling ’32 Sounds’. Zij nemen het publiek mee in een zintuigelijke ervaring die alles met horen te maken heeft. Bruno Beltrão en Grupo de Rua komen vanuit Brazilië naar Groningen. Zij leggen bij het publiek de vraag neer hoe je in beweging blijft als de politieke en sociale toestand in een land alles lijkt te verlammen. Liefhebbers van volksliederen moeten de Australiërs Lara Thoms & Samara Hersch in de gaten houden. Zij duiken in de geschiedenis, rituelen en politiek van volksliederen van over de hele wereld.

Een overzicht van alle voorstellingen, en uitgebreide informatie, vind je op deze website. Het Noorderzon Festival wordt voor de 32ste keer gehouden en vindt dit jaar plaats van 18 tot en met 28 augustus.