Huttendorp Haren op zoek naar geld na inkomstendaling door herindeling

nieuws
Foto: OOG Radio & Televisie

Over twee weken gaat het jaarlijkse Huttenbouwdorp in Haren weer van start. De organisatie stelt echter dat de bodem van de financiële reserves in zicht begint te raken, omdat er sinds de gemeentelijke herindeling geen ‘hulp in natura’ meer binnenkomt van de gemeente en van Vlechter (voorheen Torion). 

De organisatie achter het Huttenbouwdorp stuurde donderdag een vraag om hulp richting Haren de Krant. Volgens de organisatie werden de activiteiten tot eind 2019 ‘in materieel en financieel opzicht’ ondersteund door de gemeente Haren en de stichting Torion. De organisatie kreeg onder meer stroom, hekken, fietsenstallingen, vrijwilligersvergoeding en reiskosten. Nu Haren bij de gemeente Groningen hoort, is deze steun weggevallen. Daardoor moet er jaarlijks zo’n 5.000 euro extra geld binnenkomen om deze kosten te betalen.

Inmiddels zijn er al maatregelen genomen om het gat in de begroting te dichten, onder meer door hogere toegangsprijzen. Maar dat is niet voldoende. Daarom zoekt het Huttenbouwdorp nu naar ‘vrienden’ die bij willen dragen aan het evenement. Met de vriendenactie hoopt de organisatie 2.500 euro op te halen. Daarmee kunnen vrijwilligers weer een vergoeding krijgen en kunnen de gemaakte kilometers weer worden vergoed. Ook komt er zo weer wat financiële ‘spek op de botten’, aldus de organisatie.

Via de website van Haren de Krant kunnen mensen meehelpen om het Huttenbouwdorp weer wat financiële ruimte te geven. Doneren kan vanaf tien euro.