Gruno trekt eerste elftal voor volgend seizoen terug uit competitie

sport
Foto: Martijn Minnema. Gruno - GVAV

Zondag tweedeklasser Gruno trekt het eerste team volgend seizoen terug uit de competitie. De reden: Er zijn te weinig spelers om een representatief elftal op de been te brengen.

“Een paar weken geleden hebben acht, negen spelers tegen de trainer gezegd dat ze zouden blijven, maar nu vertrekt zowat iedereen”, aldus een woordvoerder van Gruno. Maar er was meer aan de hand. “Een paar spelers hebben het verziekt. Het was geen eenheid meer. Het ging sinds september, oktober al heel moeizaam. Het lag niet alleen aan de spelers, maar ook aan de begeleiding. Het is heel jammer. Gruno heeft na 102 jaar geen zondag 1 meer”.

De club gaat net als veel verenigingen door op zaterdag: “Binnen twee jaar staat er een zaterdagelftal. Een paar jongens van zaterdag 2 zijn er mee bezig. Dat gaat zeker lukken”.

Gruno eindigde het afgelopen seizoen als voorlaatste in de tweede klasse L en speelt zondag in Ureterp nog een wedstrijd om handhaving in die klasse tegen Oldeholtpade. Voor Gruno is het dus om des keizers baard, maar de club zal de wedstrijd wel spelen.