Groninger muzikant Lou Leeuw gaat 75ste verjaardag alsnog groots vieren

nieuws
Foto: Erick Bakker

De Groninger muzikant Lou Leeuw gaat zijn 75ste verjaardag alsnog groots vieren. Door de maatregelen om het coronavirus onder de duim te houden kon het feest vorig jaar niet door gaan.

Het feest wordt komende vrijdag gevierd bij EM2. Het heeft de naam 75+1 gekregen, en tijdens de avond treden diverse muzikanten en bands op, waaronder Fuzzy Creatures, Jimmy Wierenga, Blues Cowboys, Hans van Lier en Bert Hadders. De avond begint om 20.00 uur.

Lourens Leeuw werd geboren op 17 juni 1946. Muziek had al op jonge leeftijd zijn interesse. Zo liep hij als 3-jarige jongen achter het muziekkorps aan, waar toen zijn vader in speelde. Muziek begon hij te maken op 12-jarige leeftijd. Hij ontwikkelde zich als gitarist en basgitarist. Door de jaren heen groeide Leeuw uit tot één van de bekendste Groninger artiesten, die onder andere samenwerkte met Herman Brood, Nina Hagen en Cuby & The Blizzards.

Meer informatie vind je op deze pagina.

Deel dit artikel: