Gemeente en Hospi Housing koppelen studenten aan gastgezinnen

De gemeente Groningen en Hospi Housing zijn een samenwerking aangegaan. Het doel is, gastgezinnen te vinden voor de verhuur van een kamer in huis.

Het kamertekort in Groningen is enorm groot. Tegelijkertijd is er een grote groep mensen die een kamer over hebben. Hospi Housing biedt een oplossing, door (internationale) studenten te koppelen aan lokale gastgezinnen. Volgens de gemeente heeft deze manier van wonen een positief effect op het welzijn van zowel de ‘host’ als de student.

In Utrecht is Hospi Housing al een succes, met name onder internationale studenten. In principe mogen alle studenten zich aanmelden voor Hospi Housing, maar de gemeente verwacht dat de samenwerking met name voordelen gaat hebben voor de groep internationals, die vaak lastig aan een kamer kunnen komen.

Hospi Housing maakt persoonlijk kennis met alle gastgezinnen en helpt hen bij het tijdelijk in huis nemen van een student. Als host kun je gemiddeld 400 euro per maand verdienen en help je een student aan een goede start in Groningen. Bij de matching wordt goed gekeken naar de wensen van beide partijen. De student betaalt een eenmalige bijdrage.

Het is de bedoeling een netwerk van gastgezinnen, hosts en studenten op te bouwen, en honderd matches tot stand te brengen. De overeenkomst tussen de gemeente en Hospi Housing duurt twee jaar. Er wordt nauw samengewerkt met de RUG, Hanze, GSb, Shelter Our Students en Erasmus Student Netwerk Groningen.

Deel dit artikel: