Drie scooterrijders in de kraag gevat bij Hoornsemeer die te diep in het glaasje hadden gekeken

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Politieagenten hebben zaterdagavond bij het Hoornsemeer drie scooterrijders aangehouden die te diep in het glaasje hadden gekeken. Dat meldt de politie op sociale media.

De aanhouding vond plaats nabij de Zunneriepe en de D.H.A.C. Hammarskjöldstraat. “We hebben drie personen aangehouden die onder invloed van alcohol op een scooter en bromfiets reden”, schrijft de politie. De drie zijn overgebracht naar het politiebureau waar een ademanalyse plaats vond. “Twee zijn beginnend bestuurder waarbij de eerste persoon 140 µg/l blies en de tweede persoon 345 µg/l. De derde persoon is gevorderd bestuurder en deze blies 290 µg/l.

Voor beginnende bestuurders geldt een alcohollimiet van 88 µg/l, voor gevorderde bestuurders ligt dit op 220 µg/l. “Wij hebben het dossier opgemaakt, en deze wordt naar de Verkeersofficier verstuurd die zich over de zaak zal gaan buigen.”