Broei in gemaaid gras laat Stadsbeheer in nachtelijke uren in actie komen

nieuws
Foto: Mike Weening - Weening Fotografie

De dienst Stadsbeheer van de gemeente Groningen moest in de nacht van zaterdag op zondag in actie komen aan de Boerhaavelaan in de wijk Corpus den Hoorn. In pas gemaaid gras was broei ontstaan.

“Het beleid van de gemeente is om eens in de zoveel tijd te maaien”, vertelt nieuwsfotograaf Mike Weening. “Dit is vanwege het bevorderen van de biodiversiteit waardoor insecten en vogels er hun voordeel mee kunnen doen. Afgelopen vrijdag is het gras gemaaid, en dat heeft op verschillende plekken in de wijk tot een flinke bult gras geleid. In één van die bulten is in de nacht van zaterdag op zondag broei ontstaan. De broei werd kort na middernacht ontdekt.”

De gemeente kwam snel ter plaatse om het gras uit elkaar te halen. Ook kwam men met een waterwagen naar de wijk om het gras nat te maken. Vanwege de werkzaamheden was de Boerhaavelaan korte tijd gestremd voor het verkeer.

Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie