Bewoners Zilverlaan komen met protesttentoonstelling: “Nijestee pakt problemen onvoldoende aan”

nieuws
Foto: google maps

Bewoners van de Zilverlaan in de wijk Vinkhuizen gaan opnieuw actie voeren tegen de renovatieplannen van woningcorporatie Nijestee. De bewoners omschrijven de renovatie als onvoldoende.

Bij de renovatie krijgen de woningen wel een geïsoleerd dak en zonnepanelen, maar rotte kozijnen, water onder de woningen en schimmel wordt niet aangepakt. Eerder trok men al bij Nijestee aan de bel, waarop men in gesprek is gegaan. “Dat gesprek heeft te weinig opgeleverd”, vertelt Bob de Greef van de SP. “Er zijn kleine toezeggingen gedaan. Als je bijvoorbeeld last hebt van schimmel kun je verf of een schoonmaakmiddel krijgen om het schoon te maken. Maar dat is het probleem niet. De bewoners maken al heel goed schoon. De bewoners willen dat hun huizen goed worden gerenoveerd. Ze willen dat de renovatie helemaal wordt afgemaakt. Daar horen bijvoorbeeld ook goede deuren en goed sluitende ramen bij.”

Daarom komt er nu een vervolgactie. “We hebben gisteren met de bewoners schildersezels in elkaar getimmerd. Deze gaan gebruikt worden bij een tentoonstelling over de renovatie in de buurt. De bedoeling is dat er foto’s op de ezels komen die het probleem inzichtelijk maken. De tentoonstelling wordt in de tweede week van juli geopend en krijgt een plekje op het Zilverlaanplein.”

Deel dit artikel: