‘Vergeten hoek’ Zilverlaan brengt zwartboek naar Nijestee om van schimmel en kou af te komen

nieuws
Foto via SP Groningen

Een groep van 12 bewoners van de Zilverlaan, Kobaltstraat en Metaallaan heeft woensdag een zwartboek te overhandigd aan woningcorporatie Nijestee. De bewoners van het “vergeten hoekje van de Zilverlaan” willen dat ook hun huizen een degelijke opknapbeurt krijgen, net als een groot deel van de andere sociale huurwoningen aan de Zilverlaan en de Kobaltstraat in Vinkhuizen.

De woningen in het ‘vergeten hoekje’ van de Zilverlaan krijgen wel een geïsoleerd dak en zonnepanelen van hun woningcorporatie. Maar de bewoners willen dat ook de rotte kozijnen en de deuren, het staande water onder de woningen en de schimmel worden aangepakt.

De bewoners werden bij het opstellen van het ‘zwartboek’ geholpen door de lokale fractie van de SP, zoals de partij dat eerder deed voor de aanpak van zestig andere woningen in de omgeving. Volgens SP-bestuurslid Bob de Greef zorgde het aanbieden van de klachtenbundel ervoor dat Nijestee beter doordrongen is geraakt van de problemen. “Bewoners zijn blij met de renovatie. Maar ze willen niet achtergesteld worden bij de rest van de straat, die veel beter is gerenoveerd”, aldus De Greef. “Nijestee schrok zichtbaar van de reactie van de bewoners. Zij hebben blijkbaar niet goed door gehad wat de staat van de woningen was toen ze aan de verbouw begonnen. ”