ABC Vastgoed gaat woningen, kantoren en groen ontwikkelen op P2 Europapark

nieuws
Foto via Akro Consult

De gemeente Groningen gaat samenwerken met ABC Vastgoed uit Arnhem bij de ontwikkeling van ongeveer 70.000 vierkante meter aan woningen, kantoren en groen op parkeerterrein P2 op het Europapark.

ABC Vastgoed kwam volgens de gemeente als beste partij uit de bus, na een uitgebreide selectieprocedure. De gemeente en ABC gaan nu samen aan de slag met een haalbaarheidsstudie. Halverwege volgend jaar moet deze studie klaar zijn, waarna begonnen wordt met de planvorming voor het terrein.

Het gemeentebestuur zegt snel te willen starten met de ontwikkeling van deze kavel. Het college ziet het liefst een mix functies op het terrein: de helft wonen en de helft commercieel. De ontwikkeling valt samen met plannen voor de bouw van kantoren op de kavel op de hoek van de Europaweg en de Boumaboulevard.