Aantal coronabesmettingen in Groningen stijgt voor het eerst in drie maanden

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

Het aantal besmettingen met het coronavirus in Groningen is in de afgelopen week weer gestegen. Het is voor het eerst in drie maanden tijd dat het aantal besmettingen wat het RIVM registreerde hoger lag dan de week ervoor.

In het wekelijkse corona-overzicht van het RIVM, wat dinsdagmiddag naar buiten werd gebracht, staat dat er in de afgelopen week 320 meldingen van coronabesmettingen zijn gedaan in de provincie. Een week geleden waren dat er 168. De laatste keer dat het aantal besmettingen in de provincie steeg, was in de week van 22  februari op 1 maart. Toen registreerde het RIVM de laatste piek qua besmettingen, met 16.081 infecties binnen de provinciegrenzen.

Het RIVM geeft geen specifieke verklaring voor de stijging van het aantal besmettingen. Mogelijk hebben meer mensen een test laten doen vanwege Hemelvaart (met meer positieve tests tot gevolg), maar ook in het rioolwater in de provincie was een toename te zien in het aantal virusdeeltjes.