Vijfjarige Martin uit Haren maakt de hele buurt afval vrij

Als 5-jarig jochie de hele straat afgaan om afval op te ruimen, dat doet niet iedereen. Maar Martin Schippers uit Haren doet dit met veel plezier. Daarom werd hij vrijdag, door de milieustewards van Groningen, bekroond tot stille kracht. Schippers is de 3000e stille kracht van de gemeente en daarom kwamen de milieustewards langs om hem een afvalgrijper cadeau te geven.

“Stille krachten houden hun omgeving zwerfafval vrij, door de rotzooi van anderen op te ruimen”, vertelt milieusteward Kars Ottens. Schippers had niet aan zien komen dat de stewards bij hem langs zouden komen en hem zouden bedanken voor zijn goede werk. Hij is niet alleen beloond met een afvalgrijper, maar kreeg ook een goodiebag met drinkbeker, broodtrommel en bloemzaadjes cadeau.

De milieustewards vinden het belangrijk dat mensen gestimuleerd worden om ook afval op te gaan ruimen in de buurt. “We merken dat het erg helpt dat er nu statiegeld op plastic flesjes zit, maar nog steeds ligt er veel te veel afval langs de kant van de weg. We hopen dat Martin zijn goede werk door blijft zetten, jong geleerd is oud gedaan”, aldus Kars Ottens.