112 Groningen dag trekt bijna 10 duizend bezoekers

De 112GroningenDag 2022 zaterdag in MartiniPlaza heeft tegen de tienduizend bezoekers getrokken. Dat zeggen eigenaar Martin Nuver en mede organisator Jan Beets van 112Groningen.nl.

In MartiniPlaza kon het publiek zich vergapen aan diverse hulpverleningsinstanties en kon men met eigen ogen zien hoe het werk van de hulpdiensten eraan toe gaat bij een incident.

Op het buitenterrein werden meerdere demonstraties gehouden, zoals van diverse blusmiddelen, het droneteam van de politie, een demonstratie van het USAR team én een multidisciplinaire samenwerking van alle hulpdiensten tijdens een demonstratie van een verkeersongeval.

Naast de demonstraties konden bezoekers ook informatie inwinnen op de veiligheidsmarkt waar twintig partijen zich presenteerden. Ook was Politievlogger Jan-Willem, bekend van YouTube, aanwezig voor een meet & greet.

“Het was echt een fantastische dag”, aldus Martin Nuver. “Naar schatting hebben we negen a tienduizend bezoekers gehad. Dit betekent sowieso dat er meer opkomst is geweest dan de voorgaande edities. Natuurlijk speelde het weer ook een rol. We hadden echt prachtig weer waardoor er extra veel opkomst was. De diverse partijen en organisaties waren erg enthousiast over de dag. Velen wilde zich alweer aanmelden voor een volgende editie vermoedelijk in 2024. Echt super dat je dat te horen krijgt”.

Foto 112groningen.nl