Werk verbindingszone Drentsche A – Paterswoldsemeer gaat van start

nieuws

De uitvoering van de werkzaamheden aan de Meerweg in Haren kan eindelijk beginnen, na tien jaar voorbereiding. Bij voormalig café Friescheveen komt een ecologische verbindingszone.

De verbindingszone wordt aangelegd in opdracht van de provincie Groningen. Bij de Meerweg komt een verbinding tussen de Drentsche Aa en het Paterswoldsemeer. Daardoor wordt schoon beekwater naar het meer aangevoerd. Verder komt er een brug met een faunapassage. De deelnemende partijen geven daar vrijdag een toelichting.

Het gebied wordt natuurvriendelijk ingericht en maakt uiteindelijk deel uit van het Natuur Netwerk Nederland. Het gebied rond het Paterswoldsemeer vormt een belangrijke schakel tussen de grote natuurgebieden in centraal Groningen en de kop van Drenthe. Door natuurgebieden met elkaar te verbinden kunnen diersoorten zoals de otter, kikker, de ringslang en vissen zich op een veilige manier tussen de gebieden verplaatsen.