Donderdagavond vrijwel geen treinvervangende bussen tussen Groningen, Assen en Meppel

nieuws
Foto: Qbuzz

Treinreizigers die vanwege de werkzaamheden aan het spoor tussen Groningen en Meppel aangewezen waren op treinvervangende bussen, kunnen donderdagavond ook niet op dit vervangende vervoer rekenen. De NS meldt dat er te weinig bussen beschikbaar zijn en adviseert reizigers om ander vervoer te regelen.

De situatie geldt zowel voor de stopbussen tussen Assen en Meppel als voor de snelbussen tussen Groningen, Assen en Meppel. De situatie houdt vermoedelijk tot het einde van de reizigersdienst.

Het probleem wordt veroorzaakt door een tekort aan chauffeurs op de treinvervangende bussen, zo stelt een woordvoerder van de NS: “We kopen busvervoer in naar gelang het verwachte aantal reizigers. Maar de busbedrijven konden voor vanavond niet genoeg chauffeurs inzetten.”

Treinreizigers moeten daardoor op zoek naar alternatief vervoer, want de NS verwacht dat er donderdagavond zeer weinig of soms geen bussen rijden. “Soms is er een aantal uur geheel geen bus beschikbaar”, aldus de NS. “We verwachten dat dit de hele avond aanhoudt en adviseren reizigers dan ook om zelf alternatief vervoer te regelen. We betreuren de situatie enorm, zeker omdat ook het treinvervoer stilligt en we dus geen andere vervoersmogelijkheden kunnen aanbieden.”