Vervangende periode GRC Groningen bijna uit zicht na remise tegen WVV

sport
Foto Andor Heij: GRC Groningen - WVV

GRC Groningen speelde in de eerste klasse F van het zondagvoetbal met 1-1 gelijk tegen WVV uit Winschoten. Een vervangende periodetitel in die klasse raakte daardoor vrijwel uit zicht.

In 1F staan de nummers drie tot en met tien erg dicht bij elkaar. Bovendien stappen er drie clubs (Hoogezand, Heerenveen en FVC) over naar het zaterdagvoetbal. Daardoor kunnen zij niet promoveren en ook geen periodetitel halen. Hoogezand is met VKW titelkandidaat en Heerenveen staat vierde. De zesde plek zou nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse kunnen opleveren.

GRC stond achtste en ontmoette thuis met nummer vier WVV een directe concurrent. In de eerste helft was er veel balverlies en er waren nauwelijks kansen. WVV kreeg twee kleine mogelijkheden die door GRC doelman Gerald van Nieff onschadelijk werden gemaakt.

Na rust kwam GRC energieker uit de kleedkamer. Het tempo ging omhoog en Jasper Kingma en Arthur Flapper kregen aardige kansen. Kingma stuitte op WVV doelman Niels Hamstra en Flapper schoot rakelings over.

Na 59 minuten werd Kingma in het WVV strafschopgebied gevloerd en Robert Smit schoot de strafschop raak: 1-0. Invaller Sem Idema verzuimde GRC na 75 minuten op een veilige 2-0 voorsprong te schieten.

GRC moest daardoor met een punt genoegen nemen, want na 79 minuten kopte Emiel Verhagen bij de eerste paal een corner van Kevin Wiegman binnen: 1-1. Daardoor bleef het verschil tussen beide ploegen zes verliespunten in het voordeel van WVV. GRC heeft nog twee wedstrijden te gaan, de meeste belagers nog drie.

GRC is nog niet geheel uitgeschakeld, maar de kans is erg klein. Zeker ook omdat een andere concurrent, SVBO, met 8-1 over SC Stadspark heen walste. Stadspark kan de nacompetitie tegen degradatie alleen in theorie nog ontlopen.

Overzicht lagere amateurs