Monsterzeges GVAV en Helpman in stadsderbys; Forward wint

sport
Foto Martijn Minnema; GVAV Rapiditas plette Lewenborg

GVAV Rapiditas en Helpman vermorzelden in 2L hun stadsgenoten Lewenborg en Gruno. In 3B behield Forward zijn koppositie en leed Groninger Boys een dure nederlaag. In 4C viel in de slotfase alles de kant op van Engelbert in de titelrace.

2L
Koploper GVAV Rapiditas trof met Lewenborg een laagvlieger en dat was goed te zien, het werd 7-0 voor GVAV. Binnen twintig minuten stond de thuisclub al op 3-0. Daarna werd wat gas terug genomen maar kort voor rust werd het nog wel 4-0. Na acht minuten opende Joël de Jong de score met een geplaatst schot, zes minuten later maakte Patrick Venema er 2-0 van. In de 18′ minuut benutte Ingmar Liezenga een strafschop en kort voor rust zorgde hij met zijn tweede voor de 4-0 ruststand. GVAV benutte de laatste twintig minuten van de wedstrijd om het doelsaldo nog wat op te vijzelen. Jordi Paapst, Ramon Nijdam en Ingmar Liezenga, met zijn derde, bepaalden de eindstand op 7-0. GVAV zag concurrent Valthermond gelijkspelen en staat nu met een wedstrijd meer gespeeld acht punten voor op Valthermond en Rolder Boys. GVAV speelt nog twee duels, de concurrenten komen nog drie keer in actie.
GVAV Rapiditas speelt zaterdag uit tegen Veendam 1894 en is bij winst kampioen.

Ook Helpman toonde weinig mededogen met een stadgenoot. De middenmoter klopte Gruno, wat voorlaatst staat, met 8-1. Bij rust was het al 3-0. In het laatste kwart van de wedstrijd scoorde Helpman nog vijf treffers. Tim Sanders was met drie treffers topschutter bij Helpman. Voor Gruno is nacompetitie voor lijfsbehoud nu 99,9% zeker. Lewenborg kan nog ontsnappen aan nacompetitie.


Foto Martijn Minnema; Forward-Siddeburen 3-0

In 3B boekte koploper Forward een simpele 3-0 zege op Siddeburen. De gasten hielden 35 minuten stand, toen zorgde Alex van Muiswinkel voor 1-0. Kort voor rust besloot Bart Breman een fraaie solo met een nog fraaier schot in de kruising, 2-0. In de wat gezapige tweede helft zorgde Max van Schaik voor 3-0. Forward heeft 3 punten voorsprong op Actief en 5 punten op SVZ. De laatste twee duels zijn Forward-SVZ en Actief-Forward.

Groninger Boys liet de kans liggen verder afstand te nemen van de nacompetitie plaatsen. Het verloor thuis met 1-3 van FC LEO wat voorlaatst stond. Bij winst was Groninger Boys naar plek 7 gestegen. Nu staat het tiende met 1 punt en een wedstrijd meer dan HSC wat op plek 11 staat, de plek die de ongewenste nacompetitie oplevert. Groninger Boys keek bij rust al tegen een 0-3 achterstand aan. Pong Clemencia redde na rust de eer. Groninger Boys kan zich veilig spelen door in zijn laatste twee wedstrijden van de twee onderste ploegen te winnen.

4C
Engelbert
staat tweede en dreigde vier punten achterop te komen bij koploper PJC. Engelbert stond uit bij Gieterveen 1-0 achter, PJC thuis tegen Heiligerlee 2-0 voor. Maar in de laatste tien minuten werd alles anders. PJC zag in de laatste minuten zijn voorsprong verdampen en speelde nog met 2-2 gelijk. Engelbert op zijn beurt kende een productieve slotfase, ze wonnen nog met 1-4 dankzij treffers van Hessel Veenstra (2) , Pepijn Otten en Ingmar Hofstra. Engelbert is met nog drie duels te gaan koploper met 1 punt voorsprong op PJC.

Eerste klasse F zondag