Technisch directeur Fledderus opgetogen over aanstelling Art Langeler bij FC Groningen

sport
Foto: FC Groningen

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen zegt heel blij te zijn met het aantrekken van Art Langeler als Hoofd Voetbalontwikkeling Bovenbouw.

“Het is het voorportaal voor de doorstroming van onze grootste talenten naar de eerste selectie van FC Groningen. Na de herstructurering van de Opleiding vorige zomer zijn we tot de conclusie gekomen dat beide hoofden – zowel onderbouw als bovenbouw – fulltime functies dienen te zijn om tot een optimaal resultaat en maximale kwaliteit te komen,” aldus Fledderus op de website van de FC.

Omdat Sander van Gessel aangaf liever trainer/coach van FC Groningen onder-21 te zijn, ging de club op zoek naar een nieuw Hoofd Voetbalontwikkeling Bovenbouw. Fledderus is zeer te spreken over het vastleggen van Langeler. “Art heeft zijn sporen in het betaald voetbal verdiend en diverse voorname posities bekleed in het traject van opleiden. Het is mooi dat hij gelooft in onze visie en manier van werken.”

FC Groningen heeft eerder al bekend gemaakt dat Byron Bakker fulltime aan het werk gaat als Hoofd Voetbalontwikkeling Onderbouw. Langeler en Bakker gaan zich specifiek bezighouden met het coachen en begeleiden van de technische staf van de onderbouw- en bovenbouwteams, en het verder ontwikkelen van de strijdwijze binnen FC Groningen.