Regenbuitje mag de pret niet drukken op Ooster Art Kunstmarkt: “Goede zaken gedaan”

nieuws
Foto: Ooster Art Kunstmarkt / ingezonden

De Ooster Art Kunstmarkt op het pleintje Lindenhof, nabij de Blauwe Boerderij in de Oosterparkwijk, is zaterdag, ondanks de regen, een succes geworden. Dat laat de organisatie weten.

“Als je mij vraagt hoeveel mensen we vandaag hebben mogen verwelkomen, dan vind ik dat een lastige vraag. Maar ik schat toch zeker wel 250 mensen”, vertelt Jacqueline Pieters van de organisatie. “Voor ons was het vanochtend ook vroeg dag. Voor we om 11.00 uur open konden moest er heel wat opgebouwd worden. Rond 07.45 uur zijn we begonnen met het installeren van de kramen. Vrij snel daarna waren de standhouders aanwezig om de kramen in te richten. De helft kwam ik denk ik uit de Oosterparkwijk, het andere deel kwam van buiten de stad waarbij er zelf standhouders uit Gasselternijveen zich hadden aangemeld..”

Kunst
Op de markt waren verschillende kunstdisciplines aanwezig, waaronder schilderijen, beelden, keramiek en handweverij. “Maar er was ook kleding en textiel te koop, borduursels en er konden boeken gekocht worden waarbij ook schrijvers aanwezig waren. Sommige standhouders hebben goede zaken gedaan. Maar ik denk dat voor iedereen geldt dat het een succesvolle en mooie dag was. Daar kon de regen ook geen verandering in brengen. In de middag begon het wat te regenen, maar de mensen hebben zich niet laten kisten.”

Muziek
Tijdens de markt was er muziek te horen. “We hadden L’accordeoniste en De Vreemdelingen te gast. L’accordeoniste vertolkte op intieme wijze mooie Franse chansons. De Vreemdelingen is een band waarbij men een heel rijk repertoire heeft. Zo heb ik bijvoorbeeld muziek van Nick Cave voorbij horen komen. Ik denk dat het heel erg in de smaak is gevallen, en dat het ook echt wat toevoegt aan deze markt.”

Volgend jaar
Vanwege het succes vindt er volgend jaar weer een editie plaats. “Vorig jaar kon het in mei niet doorgaan vanwege de coronapandemie. Die editie hebben we toen verschoven naar september. Volgend jaar willen we de markt gaan organiseren op 3 juni. Dus voor liefhebbers is dat wellicht al een datum om in de agenda te noteren.”

Deel dit artikel: