Opnieuw streep door treinritten tussen Stad en Leeuwarden vanwege goederentrein

nieuws
Foto Andor Heij. Arriva trein op hoofdstation

Op last van ProRail heeft Arriva opnieuw twee treinritten tussen Groningen en Leeuwarden laten vervallen, omdat er een goederentrein over het spoortraject moet rijden.

Het gaat daarbij om de treinritten van 19.09 uur naar Leeuwarden en de rit van 19.47 uur naar Groningen. Dinsdag schrapte Arriva dezelfde twee treinritten voor een goederentrein.

Volgens RTV Noord zou de trein normaal gesproken via Groningen en Meppel naar Leeuwarden rijden, maar ook het goederenvervoer kan hier niet langs. Op dit traject kunnen tot maandagochtend geen treinen rijden, vanwege werkzaamheden aan het spoor. Door een beperkt aantal ‘slots’ voor treinen op het traject zag ProRail zich genoodzaakt om Arriva te vragen de twee treinritten te staken.

Reizigers doen er volgens ProRail goed aan om ook de komende dagen de reisplanners goed in de gaten te houden, want het kan zijn dat er ook de komende dagen treinritten uit gaan vallen omdat er een goederentrein over het spoortraject tussen Groningen en Leeuwarden moet rijden.

Deel dit artikel: