Nieuwbouw op hoek Antillenstraat en Korreweg gaat ‘De Brugwachter’ heten

nieuws
Inge Bergsma zond de winnende naam in voor het nieuwbouwcomplex en kreeg daarvoor een dinerbon van Lefier - Foto via Lefier

Het nieuwe, ruim veertig meter hoge appartementencomplex op de hoek van de Antillenstraat en Korreweg gaat ‘De Brugwachter’ heten. Lefier maakte de naam en de winnares van de prijsvraag dinsdagmiddag bekend.

Volgens Lefier zijn er 293 namen ingezonden voor het nieuwe appartementencomplex. Volgens de woningcorporatie was de jury unaniem en koos voor de naam De Brugwachter. Meerdere mensen zonden deze naam in en dus werd er geloot voor een winnaar van de prijsvraag. Dat werd Inge Bergsma uit Groningen. Zij mag op kosten van Lefier uit eten met iemand anders. Ook kreeg ze een rondleiding op de bouwplaats.

De naam ‘De Brugwachter’ slaat op een klein brugwachtershuisje, wat ongeveer dertig jaar geleden naast de plek stond waar nu de nieuwbouw wordt gebouwd. Zodra de bouw van De Brugwachter klaar is, krijgt de nieuwe naam een mooi plekje op het gebouw.

Begin maart bereikte het appartementencomplex het hoogste punt. Lefier levert de huurappartementen eind dit jaar of begin volgend jaar af. De nieuwbouw is ruim 40 meter hoog en bestaat uit 136 twee- en driekamerappartementen. Het complex krijgt verschillende hoogtes: er is een deel hoogbouw van 13 lagen en een deel laagbouw van vier verdiepingen. Het gebouw wordt energiezuinig. De appartementen worden verwarmd door een warmtepomp en een warmte-terugwin systeem. Op het dak worden zonnepanelen geplaatst.