Niet alleen het Julianaplein is komend weekend dicht

nieuws
Afbeelding via Groningen Bereikbaar

De drukte die komend weekend wordt verwacht in het verkeer in de Stad wordt niet alleen veroorzaakt door de volledige afsluiting van het Julianaplein. Ook delen van de ringwegen, de A28 en de Brailleweg zijn op verschillende momenten dicht.

Van vrijdag 6 mei 20.00 uur tot maandag 9 mei 6.00 uur is ook de zuidelijke ringweg dicht tussen Euvelgunne en het Julianaplein, vanaf afrit 36 (Groningen-West) van Drachten richting het Julianaplein en de oprit naar de A28 bij Groningen-Zuid in de richting van het Julianaplein. Vrijdagnacht is de A28 dicht tussen Groningen-Zuid en Julianaplein en ook de Brailleweg is afgesloten. Zaterdag en zondag is de afrit van de A28 naar het centrum dicht. In de nacht van zondag op maandag is de A28 afgesloten tussen Groningen-Zuid en het Julianaplein, samen met de Brailleweg, de oprit naar de Europaweg en de oprit naar de Kieler Bocht.

Komend weekend gaat ‘Operatie Julianaplein de zesde en laatste fase in. Die begint vrijdagavond 6 mei om 20.00 uur en duurt tot maandagochtend 9 mei 06.00 uur. Tijdens het weekend gaat de aannemerscombinatie de nieuwe verkeerslichten inregelen op het tijdelijke Julianaplein en testen of alles goed werkt. Op de tijdelijke T-kruising wordt de definitieve belijning aangebracht en gecontroleerd of alles veilig is. Maandagochtend 6.00 uur wordt het tijdelijke Julianaplein in gebruik genomen.

Groningen Bereikbaar verwacht dat de afsluitingen ernstige verkeershinder tot gevolg hebben in en rondom Groningen. “Dit laatste weekend van Operatie Julianaplein is het meer dan ooit van belang om goed na te denken of het nodig is in de auto te stappen”, aldus Groningen Bereikbaar. “Als te veel mensen met hun auto de weg op gaan in Groningen, loopt het verkeer vast.”

Deel dit artikel: