Michael de Leeuw jaar langer bij FC Groningen

sport
Foto: FC Groningen

FC Groningen aanvaller Michael de Leeuw heeft zijn contract met een jaar verlengd.

De 35-jarige De Leeuw kwam afgelopen zomer over van FC Emmen. Maar tussen 2012 en 2016 speelde hij ook al in het groen wit.

FC Groningen biedt De Leeuw ook nog de mogelijkheid om na zijn voetbalcarrière een trainerscursus te volgen en werkzaam te zijn in de opleiding van de club.

“Ik voel me nog steeds fit en ik denk nog voldoende waarde te kunnen hebben voor het team. Ik ben nog hongerig en blijf jagen op doelpunten”, aldus De Leeuw. Hij heeft 86 eredivisiedoelpunten gemaakt en hij wil de honderd halen. Voor FC Groningen scoorde De Leeuw 51 keer. Peter Houtman is clubtopscorer met 62 treffers.

“Michael laat zien nog steeds van waarde te zijn voor het team. Bovendien heeft hij als aanvoerder in en buiten het veld een belangrijke rol. Michael is een prettige persoonlijkheid en ware ambassadeur voor FC Groningen”, aldus technisch directeur Mark-Jan Fledderus.