“Maandag zonnig en warm, neerslag blijft de komende periode uit”

nieuws
Foto: Joris van Tweel

De komende dagen gaan warm en zonnig verlopen. In de tweede helft van de week doet de temperatuur een stapje terug. Dat is de voorspelling van OOG-weerman Johan Kamphuis.

“Maandag is het zonnig en warm met 20 tot 22 graden”, vertelt Kamphuis. “Er waait een zwakke zuidenwind, rond windkracht 2. In de nacht naar dinsdag koelt het af naar 10 of 11 graden. Op dinsdag is er veel zon, al trekken er ook enkele sluierwolken over. Het wordt dan met 23 tot 25 graden, in het zuidoosten, nog een stuk warmer. De zuidwestenwind neemt toe naar windkracht 4 en in het Lauwersmeergebied naar windkracht 5.”

“Op donderdag 18 graden”
“Op woensdag doet het kwik een stap terug naar een graad of 18. Er zijn zonnige perioden en het blijft droog, al kan er in de nacht in het Waddengebied wat regen vallen. Ook dan waait er een matige, en in het kustgebied, vrij krachtige zuidwestenwind, windkracht 4 tot 5. Op donderdag en vrijdag is er wat meer bewolking en neemt de kans op een buitje iets toe. Donderdag wordt het 18 graden, op vrijdag 15 graden.”

“Nieuw hogedrukgebied”
“Tijdens het weekend schommelt het kwik tussen de 16 en de 20 graden en is er geregeld zon. Neerslag valt er niet. Na het weekend bouwt er zich een nieuw hogedrukgebied op in onze omgeving. De zon gaat weer vaker schijnen en het kwik gaat omhoog. Neerslag, die de natuur inmiddels hard kan gebruiken, blijft ook dan dus uit.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.

Deel dit artikel: