Kans nacompetitie Be Quick 1887 slinkt door nederlaag tegen TAC’90

sport
Foto Andor Heij. Be Quick 1887 - TAC'90

De kans om deel te nemen aan de nacompetitie voor promotie naar de derde divisie is voor Be Quick 1887 erg klein geworden. De Groningers verloren donderdag thuis van degradatiekandidaat TAC’90 uit Den Haag: 1-3.

Be Quick leek in de eerste helft de partij redelijk onder controle te hebben met een paar kleine kansen, maar TAC’90 sloeg in de 43e minuut toe. Randall Labordus nam een bal aan en joeg die van afstand fraai in de kruising: 0-1. Het werd in blessuretijd nog erger voor Be Quick. Doelman Robert Smit maakte een overtreding buiten het strafschopgebied en mocht blij zijn met slechts geel. De vrije trap van Labordus smoorde in de Groninger defensie waar Yassin Izri de meest attente was: 0-2.

Na rust zette Be Quick aan en vanuit de kluts tikte Jolt Postma na 50 minuten de 1-2 binnen. Be Quick joeg op de gelijkmaker, maar schoten smoorden in de TAC defensie of er werd over een bal heen gemaaid. Daniel Teune was met een vrije trap nog het dichtst bij de gelijkmaker. In de 89e minuut leidde een fout bij Be Quick een counter van TAC’90 in en Labordus schoot zijn tweede raak: 1-3.

Terwijl TAC’90 de drie punten vierde alsof de club kampioen was geworden, waren de druiven voor Be Quick trainer Steven Wuestenenk zuur: “Wij waren niet goed en TAC’90 ook niet. Ik heb geen moment het gevoel gehad dat we deze wedstrijd moesten verliezen. Ik vind dat we op details verloren hebben, onze fouten werden direct afgestraft. We kregen kansen op een kans, maar waren niet goed in de uitvoering in de eindfase. Ook vind ik dat we niet creatief genoeg waren”.

Be Quick 1887 zakte naar de vijfde plaats in de hoofdklasse A  en moet vierde worden om nacompetitie te spelen. De Groningers moeten nu hopen op een misstap van concurrent SJC in de laatste twee wedstrijden. Be Quick heeft er nog één te gaan, thuis tegen Emmen op pinkstermaandag, en moet die dan winnen. “Ik ben enorm teleurgesteld”, aldus Wuestenenk die met Be Quick ook lang mee deed om het kampioenschap. “We hebben het diverse keren in eigen hand gehad en we geven het dan steeds weg. Laten we er in ieder geval voor zorgen dat we die laatste wedstrijd tegen Emmen gaan winnen”.