Gemeente zoekt exploitant voor Dudok aan het Diep

nieuws

De gemeente zoekt een exploitant voor het gebouw ‘Dudok’ en het bijbehorende terras aan de Turfsingel. De nieuwe exploitant hoeft niet per sé een horeca-onderneming te hebben.

De herinrichting van Dudok aan het Diep start waarschijnlijk eind dit jaar. Het gebied rond het rijksmonumentale voormalige benzinestation wordt dan aangepakt. Het moet een openbare plek worden met veel ruimte voor groen en recreatie. De gemeente is als eigenaar op zoek naar een exploitant voor het gebouwtje, zodat deze direct na oplevering kan beginnen.

Hoewel het voor de hand ligt dat er een horecazaak komt, nodigt de gemeente nadrukkelijk ook ondernemingen uit andere branches uit om mee te doen aan de prijsvraag die wordt uitgeschreven. Zij kunnen plannen ontwikkelen voor het Dudok-gebouw met terras. Het kan gaan om een invulling het hele jaar door, of juist een programmering met kortdurende evenementen. Uitgangspunt is dat de openbare ruimte rondom altijd toegankelijk is voor iedereen. Aanmelden kan bij de gemeente tot 5 september van dit jaar.