Gemeente koopt 2500 flexibel inzetbare stallingsplaatsen voor fietsen

nieuws
Foto André Kuik

De gemeente Groningen wil nieuwe fietsenrekken aanschaffen, met in totaal 2.500 stallingsplaatsen die flexibel ingezet kunnen worden. De kosten daarvan bedragen 170 duizend euro.

In het oostelijke deel van de binnenstad bestaan steeds meer voorzieningen om de fiets te parkeren, mede dankzij de opening van de fietsenstallingen aan de Grote Markt en Nieuwe Markt. Daardoor is de openbare ruimte aantrekkelijker en beter toegankelijk geworden. Toch is er in bepaalde delen van de binnenstad nog een aanzienlijk tekort aan fietsparkeerplekken. Dat tekort kan op korte termijn niet worden opgelost. De gemeente wil daar wat aan doen door de aanschaf van de nieuwe rekken.

De gemeente gaat uit van goed herkenbare locaties. De voorzieningen krijgen een eenduidige uitstraling in de gele Groningen Fietsstad 050 huisstijl. Gedacht wordt aan de noordzijde van de Grote Markt (140 plekken), de noordkant van de Martinikerk (470), achter het casino (90), het Damsterplein (340), de bowlingbaan (48), de Rademarkt (128), het Zuiderdiep (218), de Herestraat (230), de A-kerk (430), de Oosterstraat (56) en de Munnekeholm (24).

Deel dit artikel: