Forward verliest koppositie; Engelbert in topper gelijk; Monsternederlaag Gruno

sport
Foto Martijn Minnema; Forward verloor de topper tegen SVZ met 1-3

Twee toppers in het zondagamateurvoetbal, Forward raakte in 3B zijn koppositie kwijt, Engelbert speelde in 4C gelijk en blijft koploper. In 2L won Lewenborg wel, maar is nacompetitie niet meer te ontlopen. Gruno zette zichzelf voor schut met een monsternederlaag. Stadspark (1F) gaat ook de nacompetitie in en tankte vertrouwen met een knap gelijkspel bij Heerenveen.

1F
Stadspark zal zich via de nacompetitie moeten handhaven, dat was al bekend. Vandaag speelde het bij Heerenveen, de koploper in de tweede periode, met 2-2 gelijk dankzij een late Groninger gelijkmaker. GRC was vrij.

2L
Lewenborg won met liefst 1-5 bij Helpman maar zal lijfsbehoud af moeten dwingen via de nacompetitie omdat concurrent Peize ook won. Lewenborg staat drie punten achter en het doelsaldo van Peize is 41 doelpunten beter.
Tegen Helpman nam Lewenborg dankzij twee treffers van Tom Katgert binnen 20 minuten een 0-2 voorsprong. Helpman deed via Kevin Hofman voor rust iets terug, maar na rust liep Lewenborg uit naar 1-5. Katgert met zijn derde, Shailesh Parmesardien en Smith scoorden.
Kampioen GVAV Rapiditas kwam thuis tegen WKE’16 met 1-3 en 2-4 achter maar won dankzij een productieve slotfase nog met 5-4. In de laatste zes minuten werd de 2-4 omgebogen. Patrick Venema scoorde twee keer, Dion Paapst, Ingmar Liezenga en Daniël de Vries namen de andere drie treffers voor hun rekening.
Gruno blameerde zichzelf door bij Rolder Boys met 14-0 te verliezen, bij rust stond het 6-0. Gruno heeft precies 100 tegentreffers en gaat de nacompetitie in omdat Nieuw Buinen het nog slechter doet.

3B
Forward verloor zijn koppositie door met 1-3 van nummer drie SVZ te verliezen. Actief is nu koploper met twee punten meer dan Forward, volgende week is het Actief-Forward.
Forward kon een goed eerste kwartier geen gevolg geven. De studenten raakten al na 3 minuten de lat en kwamen na een kwartier op 1-0 dankzij Mathijs Gerbranda die een doorgekopte hoekschop hard in het dak van het doel schoot.
Daarna nam SVZ de regie over en mazzelde Forward toen SVZ de binnenkant paal raakte. Kort voor rust ging de bal op de stip na hands bij Forward, Avner Leidelmeijer benutte de penalty, 1-1.
Een kwartier na rust nam SVZ de leiding dankzij Ryan Subaeswaran. Forward kwam ook na rust niet goed in de wedstrijd en vijf minuten voor tijd viel de beslissing toen Jochem Haverkate de 1-3 maakte.
Bij winst op Actief is Forward pinkstermaandag kampioen.
Onderin boekte Groninger Boys een belangrijke zege op Siddeburen, het werd 2-0 dankzij twee treffers van Dairon Cecilia. Groninger Boys is uitgespeeld en kan nog in de nacompetitie terecht komen als Siddeburen-Wilper Boys een winnaar oplevert en HSC ook wint.

4C
PJC-Engelbert was de absolute topper in 4C. Engelbert begon de voorlaatste wedstrijd met één punt voorsprong op PJC en was bij winst kampioen. Henri Groenbroek zette Engelbert al vlot op 0-1, maar kort na rust scoorde Jur Bontjer de gelijkmaker en bij 1-1 bleef het. Engelbert kan volgende week de titel pakken door thuis van FVV te winnen, die staan voorlaatst.