Drs. Vijfje wint eerste wedstrijd om kampioenschap na strafschoppen

sport
Foto Wesley Ferwerda. Drs Vijfje - Feyenoord

Drs. Vijfje heeft de eerste wedstrijd om het kampioenschap zaalvoetbal van Nederland bij de vrouwen gewonnen. Dat gebeurde in Heerhugowaard tegen FC Marlene pas na strafschoppen.

Beide ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd, maar Vijfje kreeg in de slotfase twee grote kansen op een treffer. Het bleef echter 0-0, waardoor er verlengd moest worden.

Ook in de verlenging was Drs. Vijfje een keer dichtbij een doelpunt, maar ook FC Marlene was dreigend. Er werd niet gescoord waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Die serie werd met 5-4 gewonnen door de Groninger studentes, omdat keeper Fleur Waldus één van de strafschoppen van FC Marlene wist te stoppen.

Volgende week is de tweede wedstrijd in de Struikhal op Zernike. Als Drs. Vijfje wint is de titel binnen. Bij verlies volgt er een derde wedstrijd. Die is ook in Groningen, omdat Drs. Vijfje de reguliere competitie als winnaar afsloot.

Deel dit artikel: