“Dinsdag flinke perioden met zon, later in de week regen en onweer en dalende temperaturen”

nieuws
Foto: Joris van Tweel

De komende dagen beloven warm te gaan verlopen. In de tweede helft van de week krijgen we te maken met regen- en onweersbuien die hun invloed gaan hebben op de temperatuur. Dat is de voorspelling van OOG-weerman Johan Kamphuis.

“Dinsdag is het rustig weer en zijn er flinke perioden met zon”, vertelt Kamphuis. “Het is met 24 graden warm en de westelijke wind is zwak, rond windkracht 2. In de nacht naar woensdag blijft het met 16 of 17 graden zacht. Op woensdag is het zeer warm met 26 graden in het westen van de provincie tot 28 graden in het oosten. In de middag steekt er een matige noordwestenwind op en stroomt koelere lucht uit over de provincie waardoor het kwik zakt. Er zijn perioden met zon en er trekken ook enkele wolkenvelden over.”

“De donderdag begint met flink wat zon en een snel oplopende temperatuur waarbij de maxima op 26 tot 28 graden komen te liggen. In de middag volgt meer bewolking en een toenemende kans op een regen- of een onweersbui waarbij de temperatuur zakt. Op vrijdag wordt het 22 of 23 graden en zijn er perioden met zon. Een neerslaggebied schampt of passeert ons gebied later op de dag. De koers van de neerslagzone is echter nog onzeker. Tijdens het weekend wordt het een graad of 19. Zon en wolken wisselen elkaar dan af waarbij er vooral op zaterdag kans is op een bui.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.