De Stadswandeling: ‘Een dieptepunt uit de Nederlandse geschiedenis’

Groningers lopen wat af. In de 55e aflevering van de Stadswandeling, bezoeken Beno Hofman en Mirre van de Klok de Indische buurt.

De Indische buurt is onderdeel van de Korrewegwijk. De buurt ligt ten noorden van de binnenstad. Begin 20e eeuw werd de buurt gebouwd. Zo ontstonden er straten zoals de Riouwstraat, de Padangstraat en het Sabangplein. De straatnamen zijn vernoemd naar locaties in Indonesië.

Beno en Mirre besteden in deze aflevering van de Stadswandeling aandacht aan deze straatnamen. Zo wordt het verhaal vertelt van de Atjehstraat, bekend door de zeer bloedige Atjehoorlog die begon in 1873 in Indonesië. Deze oorlog wordt ook wel een dieptepunt uit de Nederlandse koloniale geschiedenis genoemd.

Volgende week bezoekt het duo Schoolholm.