Bewoners niet blij met Nijestee

Bewoners aan de Zilverlaan zijn niet blij met woningcoöperatie Nijestee. De woningcoöperatie heeft een plan uitgewerkt om huizen te renoveren. 

De woningcoöperatie is op lang aandringen van de SP begonnen aan de renovatie van de woningen. Helaas zijn een aantal bewoners het niet eens met de plannen. De reden hiervoor is omdat Nijestee niet voor elk woonplein dezelfde renoveringsplannen heeft. “Aan de andere kant van de straat worden kozijnen en deuren volledig vervangen, terwijl wij het hier moeten doen met een likje verf,” aldus bewoonster Roos Yard.

Madja Nafeli vult haar aan door te beamen dat het echt niet langer kan: “Mijn kozijnen zijn verrot en ik heb schimmel in mijn hele huis.” Daarbij komt dat de spanningen in de buurt oplopen.

Dat komt doordat Nijestee maar een deel van de huizen uit de buurt volledig gaat renoveren. Hierdoor ontstaat een splitsing in de buurt. “Het voelt alsof wij het achtergebleven plein zijn. Het is straks echt de bad side en de good side.”

De bewoners hebben de hulp van de SP ingeschakeld in de hoop dat zij iets voor hen kunnen betekenen. Bob de Greef van de SP geeft aan dat hij het een schrijnende situatie vindt en gaat vanuit de SP het gesprek aan met de bewoners.

Deel dit artikel: