Benefietvoorstelling om Hamelhuys draaiende te houden

nieuws

In het Hamelhuys aan de Johan de Wittstraat 15 wordt dit weekend de benefietvoorstelling ‘Hersen’ op de planken gebracht. Het geld dat verdiend wordt komt volledig ten goede van het Hamelhuys.

‘Hersen’ is een voorstelling van Fafany Koopmans. Zij geeft het publiek een kijkje in haar brein. Toen zij dertig jaar oud was, en een dochter van zes maanden had, werd er een kwaadaardige hersentumor ontdekt. Met een prognose van drie tot vijf jaar ontstaat er bij Fafany echter een brandend verlangen naar het leven. Ze ontwikkelt een levensstijl die ze, tot op de dag van vandaag, nog steeds heeft. Inmiddels is Fanfay 35 jaar en is de tumor niet teruggekeerd. In de voorstelling laat ze het publiek op een speelse en optimistische manier zien wat er allemaal rondom haar hersentumor gebeurde. Ze laat zien hoe haar leven was, hoe haar leven veranderde en hoe haar leven er over veertig jaar uitziet.

Het Hamelhuys is het Centrum voor leven met en na kanker. Kankerpatiënten en ex-kankerpatiënten en hun naasten kunnen er terecht voor informatie, coaching, ontspannende behandelingen of hulp aan huis. Dit alles wordt kosteloos aangeboden, zonder tussenkomst van de zorgverzekeraar. Om het Centrum draaiende te houden zijn veel donaties nodig. Fafany draagt daar een steentje aan bij met de benefietvoorstelling. Een kaartje kost tien euro, wie meer kan missen mag meer geven. De voorstelling zondag begint om 16.00 uur, de deuren gaan om 15.30 uur open.