Avond4daagse voor het eerst in twee jaar weer afgesloten met wandeling door UMCG

nieuws
Foto: GroenLinks-raadslid Benni Leemhuis via Twitter (@bennileemhuis_)

De ruim tweeduizend lopers van de Avond4Daagse zijn donderdagavond, voor het eerst sinds twee jaar, weer binnengehaald. Dat gebeurde traditiegetrouw met een wandeling door het UMCG. 

De afgelopen twee dagen startten en eindigden alle lopers hun wandeling bij speeltuinvereniging F.E.O. op de Gorechtkade. De laatste wandeling eindigde, ongeacht of er vijf, tien of vijftien kilometer werd afgelegd, donderdagavond in de binnenstad. Onder begeleiding van muziek trok de stoet van ruim tweeduizend lopers donderdagavond door het UMCG, waar de lopers werden getrakteerd op ijsjes.

De 76ste editie van de Avond4Daagse komt daarmee ten einde. De lopers hebben er lang op moeten wachten, want door het coronavirus ging er de afgelopen twee jaar een streep door het evenement. Het slechte weer van donderdagmiddag leek daar enige tijd nog een stokje voor te steken, maar ook de laatste dag van het wandelevenement verliep zonder problemen.