Seks met minderjarige kost Stadjer (27) drie maanden cel

nieuws
Foto: Rechtspraak.nl

Een 27-jarige man uit Groningen heeft donderdag een celstraf van drie maanden opgelegd gekregen voor ontucht met een minderjarige. De man heeft zijn straf al ruimschoots uitgezeten in voorarrest en komt dus op vrije voeten. Dat meldt het RTV Noord.

Twee weken gelden eiste het OM nog drie jaar cel tegen de 27-jarige man. De officier van justitie wilde hem veroordeeld zien voor de verkrachting van een 15-jarig meisje. Maar de rechter besloot toen dat de Stadjer het oordeel van de rechter thuis mocht afwachten. De rechtbank veegde een veroordeling voor verkrachting echter van tafel en veroordeelde hem alleen voor ontucht met een minderjarige, omdat er niet genoeg bewijs is dat het daadwerkelijk om een verkrachting ging.

Het OM zag de zaak anders en wilde de Stadjer veroordeeld zien voor de verkrachting van het meisje met een verstandelijke beperking. Het OM stelt dat het meisje, omdat er drank en drugs in het spel waren, zelf haar grenzen niet meer kon aangeven. Daarnaast vindt het OM dat de Stadjer had kunnen weten dat het meisje minderjarig was en dat hij het slachtoffer heeft gedwongen om drugs te gebruiken. De officier van justitie vroeg dan ook om 42 maanden cel voor de Groningen, waarvan zes maanden voorwaardelijk.